Velg seksjon Helsesykepleier

Helsesykepleier på Iglemyr skole: Kristin Sædberg

Trefftider på skolen: Mandag 08:15-13:00, tirsdag-fredag 08:15-15:00.
Telefon: 51 33 51 32 / 48 14 26 72
Mail: brit.kristin.sadberg@sandnes.kommune.no

Skolelege: Ingrid Aamodt Os. Ta kontakt dersom dere ønsker å sette opp time.

Sted: Helsesykepleier har kontor i hovedbygningen i 2.etasje. Når dere kommer opp trappen, ta til høyre. Kontoret ligger i enden av gangen på høyre side.

HER kan du lese om skolehelsetjenesten i Sandnes kommune.

HER kan du lese om helsetjenester i barneskolen.

For barn som blir syke med oppkast og omgangssyke ønsker vi å minne om folkehelseinstituttet sine retningslinjer.

For skolebarn kan man vanligvis vende tilbake til skole når man ikke lenger har symptomer og føler seg frisk. Fordi man kan skille ut smittestoff også etter opphør av symptomer, er det ekstra viktig med grundig håndhygiene i de første dagene etter at man har blitt frisk.

For barn i barnehage er anbefalingene annerledes - her bør barnet holdes hjemme ved symptomer og ikke sendes til barnehagen igjen før det har gått 48 timer etter opphør av oppkast og diaré.

Se mer informasjon om norovirusinfeksjon her: Folkehelseinstituttet

Lus

Hodelus er et tilbakevendende problem i skoler og barnehager landet over. Anslagsvis 1-2 prosent av barn i Norge har til enhver tid lus. Jevnlig lusesjekk reduserer risiko for lus. Dersom alle sjekker og behandler seg for lus på samme tidspunkt, vil det redusere antallet tilfeller med hodelus over tid.

Trenger du informasjon og tips om lus kan du følge denne lenken: