Besøk Synnøves kjøkken!

Synnøve Siqveland Helland er lærer i mat og helse for 6. klasse. Hun vil gjerne gi elevene undervisning i faget selv om skolen er koronastengt, og har derfor opprettet sin egen Youtube-kanal som heter Synnøves kjøkken. I ekte Fjernsynskjøkken-stil kan du få oppskrifter og bli med på å lage mat hjemme. I den første snutten som er lagt ut, lærer du å lage softis.

Du kan bli med i Synnøves kjøkkenliv her eller fra denne adressen: https://www.youtube.com/channel/UCpEIshs0T5NWwBLdFXyNFFg

- De første videoene jeg laget, var lagret på Google sin læringsplattform som skolen bruker. Dermed var de ikke tilgjengelige for andre enn skolens elever og ansatte, forteller hun. Da ideen om å legge ut videoene offentlig dukket opp, fant vi ut at vi måtte forholde oss til musikkrettigheter. Alle videoene som var laget så langt måtte redigeres på nytt, og lovlig musikk legges på. - Jeg er jo inspirert av Ingrid Espelid Hovig sitt Fjernsysnkjøkkenet, og da skal det være litt rolig taffelmusikk i bakgrunnen.

Når Synnøve forteller om prosjektet i vi-form, handler det om henne og mannen, Oddve. - I tillegg til å være en god ektemann, viser det seg at han også er en god kameramann, sier Synnøve. Oddve sørger for for redigeringsarbeid og publisering. - Vi har mye gøy med den nye hobbyen vår, sier hun.

Så langt er det ikke så mange som har abonnert på kanalen, men det håper vi bedrer seg. Vi håper også på noen likes!
- Følg med, det kommer flere videoer etter hvert, avslutter mat og helse-læreren.