Chromebook

Elevene får ta med maskinene hjem på mandag 18.11

Etter flere dagers grundige undersøkelser av chromebooken som begynte å brenne sist uke, har leverandøren nå funnet årsaken til branntilløpet.Undersøkelsene viser skade i batteriet som skyldes ytre påvirkning. Det er ikke påvist noen fabrikkfeil.- Vi har fått forsikringer fra leverandør om at chromebookene kan tas med hjem etter skoletid, sier IT-sjef Ole Kristain Risa. Før maskinene blir levert til elevene på mandag, vil de bli sjekket for eventuelle ytre skader.

Siden Iglemyr skole har skjermfri uke denne uka vil ikke Chromebookene bli sendt med hjem før mandag 18.11.

Brukerråd for Chromebook:

• Ikke bruk enheten i sengen.
  • Lad aldri enheten om natten, når du sover eller ikke er hjemme.
  • Gi beskjed til skolen om enheten din oppfører seg unormalt, for eksempel at den har høy varmeutvikling eller at batteritiden er veldig kort når batteriet er fulladet.
  • Lad via jordet stikkontakt på et brannsikkert underlag.
  • Når enheten er tilnærmet fulladet, ta ut støpselet.
  • Når enheten ikke skal benyttes, slå den av.

Ingen andre en autoriserte teknikere skal åpne opp og skru/fikse i maskinene. Defekte maskiner skal feilmeldes skolen og tas hånd om videre der.